Tots sabem que mantenir el cos hidratat és molt important. Saps realment per què? Com  afecta això al rendiment  esportiu? A continuació t’ho expliquem…

Durant una activitat física d’alta intensitat, podem arribar a cremar 800-1000 Kcal/h, la qual cosa comporta un augment de 1ºC per cada 5min. A més,  la lesió muscular constant ja eleva per si sola la temperatura corporal.

L’aportació de líquid ens permet evaporar suor i, per tant, eliminar calor, rebaixant la temperatura corporal a nivells òptims. 

La falta d’hidratació provoca una disminució de suor, situant al nostre organismes en una situació crítica a causa de l’augment de la calor corporal, al no poder regular la temperatura. Això comporta un increment de risc de lesions , a més de poder sofrir marejos, nàuseas o desmais.

De tota manera, encara que no s’arribi a aquest tipus de patologia, cal tenir en compte que si la hidratació no és adequada el rendiment esportiu disminueix.

Recomanacions:
Modera la teva activitat en proporció a l’augment de temperatura (canvis de temps, d’estació o de clima si has canviat de ciutat). L’aclimatació pot allargar-se fins a dues setmanes.
Intenta entrenar al matí o a la tarda durant les hores de menys calor, evitant l’exposició contínua al sol.
Porta roba blanca o de colors clars, per a reflectir la llum i per extensió evitar la calor , i a ser possible que sigui porosa per a afavorir l’evaporació.
Ús de gorra per a minimitzar l’impacte del sol damunt el cap.
Reemplaçar el més aviat possible el líquid que vagis perdent durant l’activitat.
Anar amb compte amb els diürètics o estimulants com les begudes amb cafeïna, que provoquen més pèrdua de líquid.

En dietes hiperproteiques estar alerta, solen produir deshidratació.
Ser conscient dels primers signes i símptomes de la deshidratació: enrampades, fatiga, coordinació pobre o vertigen.
 Davant qualsevol sensació de malestar, abandona l’activitat, serà el més assenyat.
Per a esportistes de nivell avançat: en proves de més de 2h no hi ha suficient amb aigua, també ha d’haver-hi una aportació de sodi, sobretot si hi ha sudoració important.

hidratacion
La clau: beu quan tinguis set! (AIGUA)

Escolta el teu cos i dóna-li el que et demana. Es recomana consumir al voltant de 2L d’aigua al dia, bastant més si la temperatura és alta i realitzem esport. Encara així, no hi ha dades exactes, per la qual cosa mantingues el teu cos content i ell et cuidarà.

Pots contactar amb nosaltres comentant aquest post o enviant-nos un correu a info@intecma.cat si vols saber més sobre hidratació i com millorar el teu rendiment per a evitar lesions.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.