Probablement hagis sentit parlar d’ell en alguna ocasió, sobretot si sols entrenar o practiques algun esport, però…

Saps realment a què ens referim quan diem CORE? Quines funcions té i com podem entrenar-ho per obtenir beneficis (no només en l’àmbit esportiu)? A continuació t’ho expliquem.

Anomenem CORE a la musculatura del centre o nucli del nostre cos. És, a la vegada, el nostre centre de gravetat. Actua com a sustentació de la nostra columna i ens protegeix en realitzar tot tipus de moviments.

En l’àmbit esportiu, un bon treball d’aquesta zona millorarà el rendiment, ens farà ser més eficients en tot tipus de gestos, realitzant una despesa energètica mínima.

A la vida diària, un CORE fort també ens farà més forts a l’hora d’enfrontar-nos al nostre dia a dia.

Mantenir bona postura en l’oficina, pujar la compra a casa, muntar un armari de l’Ikea o aixecar al teu fill/a, són algunes de les accions habituals que moltes vegades ens provoquen lesions a causa d’un estat muscular pobre. Un bon CORE ens ajuda a prevenir patologies com:

       Lumbàlgies

       Cervicàlgies

       Cervicobraquiàlgies

       Ciàtica

       Discopaties (protusió i hèrnies discals)

Per tant, siguis esportista d’elit o surtis a córrer de tant en tant o et passis 8 hores assegut en una cadira davant d’un ordinador, t’interessa mantenir en forma la teva CORE. Vegem ara com pots entrenar-ho.

No hi ha suficient amb tenir forts els músculs que componen el nostre nucli, també hem d’entrenar la seva coordinació, ja que d’aquesta manera estaran preparats per protegir el nostre cos davant situacions d’estrès inesperades o de desequilibri.

Una persona sense cap patologia i entrenada activarà el múscul transvers de l’abdomen abans d’aixecar el braç per exemple. D’aquesta manera es protegeix la columna lumbar davant la possible translació vertebral que origina el moviment.

De la mateixa manera, un futbolista per exemple, en el moment de realitzar el “xut”, si no té un bon CORE i no estabilitza la columna lumbar pot produir un cisallament de la mateixa donant problemes de protusions o hèrnies.

Els exercicis per enfortir el CORE, per tant, seran generalment de baixa velocitat per treballar coordinació i equilibri. Alhora, aconseguirem que els nostres músculs reclutin el màxim nombre de fibres per mantenir la contracció en tot moment.

5 exercicis bàsics per enfortir el teu CORE:

–       Plank

core01

–       Pont

–       Elevacions de tronc

core04

–       Plank lateral

–       Escalador

core06

Si voleu saber més sobre aquest tema podeu participar al blog o contactar amb nosaltres per mail:  info@intecma.cat

Fins aviat!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.